CBRE Jaarverslag 2021

klant sinds 2002

CBRE Investment Management: jaarverslagen als vaste waarde

CBRE Investment Management is een onafhankelijk opererend onderdeel van CBRE Group, werelds grootste, commercieel vastgoedservices- en investeringsbedrijf met het hoofdkantoor in New York. Het van origine Brits-Amerikaanse bedrijf telt anno 2022 meer dan 100.000 werknemers, en bedient vastgoedinvesteerders en -gebruikers in meer dan 100 landen. Voor de Europese vastgoedbeleggingsfondsen van CBRE (dat in Nederland ING Vastgoed overnam) maakt TD Cascade al bijna 20 jaar de jaarverslagen.

CBRE 2021 - overview
CBRE 2021 overzicht
CBRE 2021 - kaart

In samenwerking met CBRE Investment Management ontwikkelde TD Cascade een strak vormgeven rapportage template, zodat elk individueel fonds toch duidelijk de CBRE corporatie identity uitstraalt.

De productieperiode voor al deze jaarverslagen bedraagt slechts één maand en in die maand schakelt ons team dagelijks met de diverse CBRE teams in Europa. De vereiste hoge omloopsnelheid en detaillering vragen om korte lijnen en een gestroomlijnd en geautomatiseerd proces. Om dit te kunnen garanderen wordt er door het jaar heen doorontwikkeld en fijn geslepen.
De jaarverslagen van CBRE zijn een prachtig voorbeeld van de waarde van een hechte samenwerking, Tegelijkertijd laten zij zien dat ‘constant’ niet hetzelfde is als stilstand. En continuïteit niet hetzelfde als herhaling.

CBRE 2021 Organogram
CBRE 2021 - Tussenblad

Share

Share

a.s.r. Jaarverslag 2021

klant sinds 2020

a.s.r. doet het

a.s.r. Nederland N.V. is een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep. a.s.r.  Nederland N.V. voert de merken: a.s.r., Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo. Voor a.s.r. Nederland en de onder haar ressorterende portfolio aan diverse zelfstandige verzekeringsactiviteiten maakt TD Cascade al vele jaren de jaarverslagen. 

asr werk

Digitaal met de software van Tangelo

In haar geïntegreerde jaarverslag streeft a.s.r. Nederland N.V. naar volledige openheid over haar impact en de waarde voor de samenleving. Sinds 2 jaar maakt a.s.r. Nederland N.V. gebruik van de software van Tangelo om het geïntegreerde rapport digitaal en in eigen beheer te produceren.

asr werk
asr werk
asr

'Dit is de tijd van doen'

Naast een digitale stap voorwaarts kiest a.s.r. voor een op de toekomst gericht thema: ‘Dit is de tijd van doen’. Dit thema gebruikt a.s.r. ook in haar tv-commercials en voorlichtingsmateriaal en op social media. TD Cascade heeft dit thema op allerlei manieren door de jaarverslagen heen gewoven vanaf de aansprekende covers tot en met de datavisualisatie.

Umicore Jaarverslag 2021

klant sinds 2019

Umicore. Duurzaamheid in DNA.

Umicore is wereldleider op het vlak van materiaaltechnologie en recyclage van edele metalen. Het Belgische bedrijf ontwikkelt, produceert en recycleert technologisch hoogwaardige materialen voor onder meer zonnecellen, satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen en katalysatoren. Het wereldwijd opererend concern stelt meer dan 11.000 mensen te werk die samen zo’n 4 miljard aan omzet genereren.

Duurzame waarde creëren is de allesomvattende strategische ambitie van Umicore (Materials for a better life). Met hun doorgedreven ‘Let’s go for zero’-aanpak loopt Umicore dan ook al jaren voorop op het gebied van ESG. Duurzaamheid zit als het ware in hun DNA.

In haar geïntegreerde jaarverslag streeft Umicore naar volledige openheid over haar impact en de waarde voor de samenleving. Sinds 2 jaar maakt Umicore gebruik van de software van Tangelo om het geïntegreerde rapport digitaal en in eigen beheer te produceren.

TD Cascade kreeg in eerste instantie de opdracht om een basisontwerp te ontwikkelen voor het verslag in lijn met de branding van Umicore. Vervolgens werd op vraag van Umicore de visualisatie van cruciale data verder geoptimaliseerd. Bijzondere aandacht ging daarbij uit naar de opmaak van tabellen, grafieken en diagrammen en de vormgeving van cruciale infographics en illustraties zoals bijvoorbeeld het waardecreatiemodel van Umicore.

In een tweede fase heeft TD Cascade de implementatie van alle lay-out en design assets in Tangelo ondersteund met behulp van templates en maatwerk codering.

Corbion Jaarverslag 2021

klant sinds 2020

Corbion: een klassiek jaarverslag anno vandaag

Corbion, voorheen CSM, is een Nederlands wereldwijd opererend voedingsconcern, opgericht in 1919, dat is voortgekomen uit de bietsuikerindustrie en dat aanvankelijk bekend werd om zijn bakkerijproducten. In 2013 werd CSM financieel en operationeel gereorganiseerd en werd de naam veranderd in Corbion, wereldmarktleider op het gebied van melkzuur en afgeleiden daarvan. Melkzuur speelt een belangrijke rol in fermentatieprocessen voor het langdurig behoud van voedsel. Als zodanig behoren de gezondheid van mensen en onze planeet tot het centrale gedachtegoed van Corbion. Dit moet in alle communicatie tot uiting komen, ook in de jaarverslagen.

Het jaarverslag 2021, gemaakt met de software van F19 Digital Reporting uit Eindhoven inclusief het volgens de AFM verplicht gestelde ESEF en XBRL format, is een voorbeeld van multichannel integrated report Voor ieder jaarverslag ontwikkelen we samen met Corbion een actueel thema. Bijzondere vormgevingselementen zijn de pagina’s met company highlights en het waardecreatiemodel.

Corbion werk
Corbion werk
Corbion werk
Corbion werk

Voor de omslag kiest Corbion altijd een actueel thema. Bijzondere vormgevingselementen zijn de pagina’s met company highlights en het waardecreatiemodel van Corbion. Voor een volledig beeld kunt u het jaarverslag zelf inzien op de site van Corbion onder Investor Relations.

Ordina Jaarverslag 2021

klant sinds 2019

Ordina blinkt uit in helderheid

Ordina NV is een dienstverlener op het gebied van Consulting en ICT. Het bedrijf bedenkt, bouwt en beheert oplossingen voor de automatisering van bedrijfsprocessen en ICT. Met een omzet van € 344,9 miljoen en 2559 medewerkers behoort Ordina tot de grotere spelers in de Benelux.

De wens van Ordina is een verslag dat hun organisatie, strategie en maatschappelijke bijdrage “op een goede manier presenteert in een aantrekkelijk en toegankelijk format”. Daarnaast moet het verslag voldoen aan de transparantiebenchmark, de GRI-standaard en aan de technische reguleringsnormen in het kader van het European Single Electronic Format (ESEF) opgelegd door de ESMA. Met behulp van onze eigen tools zoals InDesign en InCopy is TD Cascade daar uitstekend in geslaagd.

Bij Ordina en dus ook het jaarverslag staat de mens centraal. Actuele thema’s als transformatie en verbinding vormen daarbij de visuele rode draad. Het resultaat is een jaarverslag dat uitblinkt in helderheid en overzichtelijkheid.
De zachte kleuren, 3D infographics  en ‘vriendelijke’ fotografie plus het beeldvullende liggende formaat maken het verslag tot een open boek dat uitnodigt om gelezen te worden.

Bouwinvest Jaarverslag 2021

klant sinds 2014

Bouwinvest

Bouwinvest, belegger van pensioen- en verzekeringsgelden in vastgoed, wil met haar investeringen bijdragen aan een duurzame en leefbare stedelijke omgeving met als einddoel het opbouwen van het vermogen van haar investeerders. Een visie die zij bondig omschrijft als ‘Real Value For Life’.

TD Cascade kreeg de opdracht om deze belofte door te vertalen in de jaarverslagen, fondsplannen en andere stakeholdercommunicatie van Bouwinvest.

Bouwinvest 2021
Bouwinvest 2021
Bouwinvest 2021

Eindresultaat

De vertaling van de belofte ‘Real Value for Life’ naar beeld gaven we gestalte door meer de mens dan gebouwen te laten zien, meer kleur, grotere typografie en grotere vlakken, aansprekende kopteksten en een andere fotografie, aangevuld met real life stories van huurders en gebruikers. Zo draagt vormgeving eraan bij om ‘Real Value for Life’ voor de doelgroep van Bouwinvest zichtbaar, tastbaar te maken.

Vesteda

Vesteda website - Cascade - thuis bij Vesteda

De verhuizing naar een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam was voor Vesteda een goed moment om zich opnieuw te definiëren. 

De ambitie van Vesteda is om het best presterende woningbeleggingsfonds van Nederland te worden. Daarvoor wil zij naast de beleggers ook de huurders steviger aan zich binden. Cascade maakte al jaren de digitale jaarverslagen voor Vesteda. De vraag was nu: hoe kunnen wij een begrip in de huurdersmarkt worden zonder onze beleggers te ‘verliezen’? Het is duidelijk dat de zakelijke markt op een andere manier kijkt en denkt dan consumenten dat doen. Vesteda moest kiezen: welke kant wil ik laten zien: beleggen of verhuren/wonen? Vesteda koos voor het laatste. Een gedurfde maar wel juiste keuze.

Vesteda moodboard 2
Vesteda moodboard 1
Vesteda moodboard 3
Vesteda logo CMYK
Vesteda Quote 1
Vesteda tekst-beeldblok quote

Zolang de prestaties goed zijn, zullen beleggers trouw blijven. Maar huurders zijn moeilijker te overtuigen. Cascade ontwierp een beeldmerk dat op geen enkele wijze aan vastgoed of woningbouw doet denken. De kleurige ellipsen geven het gevoel van vrijheid en toekomst, twee waarden die huurders in het vrije huursegment belangrijk vinden. Met de pay-off Voel je thuis bij Vesteda en het steeds grotere aanbod van levensloopbestendige woningen benadrukt Vesteda daarnaast dat huurders bij Vesteda een leven lang welkom zijn. Uiteraard moet Vesteda dit ook waarmaken door de diversiteit van hun woningaanbod en de kwaliteit van hun dienstverlening. Maar het beeldmerk is duidelijk: Vesteda is van en voor huurders die nu en in de toekomst plezierig willen wonen.

een bouwhek banner, met informatie over de Klaverhof.

Met de nieuwe huisstijl kan Vesteda zich geleidelijk als merk op de woningmarkt ontwikkelen. Door direct met haar huurders in contact te staan, houdt zij voeling met de markt en kan zij tijdig inspelen op nieuwe woonwensen en behoeften. Dit kan zij doen omdat zij zelf het geld van haar institutionele beleggers investeert. Een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Aan de linkerzijde de Vesteda stand bij een conventie, aan de rechterzijde een voorbeeld van de vesteda marketwatch weergegeven op een mobiel
Vesteda market watch mobiel
Vesteda stand

Vesteda heeft gekozen voor een huisstijl die vooral het individu aanspreekt, maar zonder de zakelijke markt van zich te vervreemden. Want waar het vertrouwen van de een kan worden gewonnen door een associatief beeld, mits ook waargemaakt door gedrag, laat de ander zich eerder overtuigen door feiten en cijfers. Wat je verandert, aanpast, vervangt of vernieuwt, is dan ook van geval tot geval anders. Vesteda koos voor een beeldmerk dat vooral de gevoelswaarden uitdrukt. Haar kernwaarden uit zij via korte slogans op billboards en in de teksten op haar vacaturesite. Een huisstijl waarin de interne kernwaarden en de externe merkwaarden elkaar versterken.

Share

Volgend verhaal

Volgend verhaal

Share

KNZB

KNZB 15th FINA World Aquatics Championships 2013 - © Giorgio Perottino / Deepbluemedia.eu / Insidefoto

De KNZB is een sportbond. Dat is haar essentie. Daarin komen de eigenschappen, kernwaarden, motivaties en gedragingen van de (top)sporter en van de (bond- of verenigings-)bestuurder samen, zoals uitdaging en prestatie, discipline en structuur, trots en eigenwaarde, autoriteit en gezag. Maar ook: trainen, wedstrijden, competitie, bekers, medailles, vergaderen, organiseren, regelen, sturen. Bij een sportbond staat alles in het teken van de sport en het organiseren daarvan. Een wereld op zich, (lang) gesloten voor de buitenwereld, de toeschouwer. 

KNZB logo-kleur-gr
KNZB logo wit
knzb_logo_passie_RGB
KNZB logo schets

Maar de tijden veranderen. En wie niet meegaat, blijft achter. In sporttaal gesproken: verliest. Wij zeggen het vaak, omdat het tot de kern van ons vak behoort: meegaan met de tijd betekent naast andere zaken ook het beeld van je bedrijf of organisatie aanpassen aan de nieuwe situatie, anders gezegd actualiseren. Maar, en ook dat kunnen we niet genoeg benadrukken: zonder de kern te veranderen, want dan verlies je je geloofwaardigheid. Tenzij je alles verandert en op zoek gaat naar een nieuwe identiteit, bijvoorbeeld na een fusie of reorganisatie. 

KNZB website diverse devices
KNZB merchandise
Knzb Auto belettering

Maar de tijden veranderen. En wie niet meegaat, blijft achter. In sporttaal gesproken: verliest. Wij zeggen het vaak, omdat het tot de kern van ons vak behoort: meegaan met de tijd betekent naast andere zaken ook het beeld van je bedrijf of organisatie aanpassen aan de nieuwe situatie, anders gezegd actualiseren. Maar, en ook dat kunnen we niet genoeg benadrukken: zonder de kern te veranderen, want dan verlies je je geloofwaardigheid. Tenzij je alles verandert en op zoek gaat naar een nieuwe identiteit, bijvoorbeeld na een fusie of reorganisatie.

KNZB mascotte Swimba
KNZB mascotte Swimba bij zwembad
Knzb-Poster-Banner1
Knzb-flyer3

Het probleem van de KNZB was een teruglopend ledenaantal en daardoor ook minder inkomsten. Zwemmen als competitie sport werd verdrongen door nieuwe sporten en activiteiten. Maar recreatief bleef zwemmen in ons land net zo Hollands als wandelen, fietsen en schaatsen. De KNZB wilde daarom ook de niet gebonden zwemmers aan zich binden, en ook activiteiten gaan organiseren voor de vele duizenden fans van de zwemsport. Maar daarvoor was het wel nodig om eerst het beeld van de bond bij te stellen.

Volgende case

Share

volgend verhaal

Share